lunes, 7 de marzo de 2011

Les dues cares de Cuba

Aquestes imatges havia de ser presentades quan Fidel es morís però com aquest home funciona amb piles Duracel, les presento en abans d'hora.

El treball Les dues cares de Cuba vol reflexar les dues realitats que viu l'illa de l'Amèrica Central, dues cares d'una mateixa moneda amb un univers que les separa. Es tracta de diferents situacions, indrets o objectes semblants que comparen les dues Cubes. És a dir, les imatges ens mostren els dos nivells de vida que podem trobar a la fins ara dictacura de Fidel Castro i que no són tan lluny, geogràficament, l'un de l'altre ja que no existeix un nivell intermig.



Per una banda tenim les bones infraestructures i els paratges més inquietants, sobretot relacionats amb el turisme i tot el que l'envolta, la cara agradable de l'illa tot i ser minoritària. Aquesta, a més, és la imatge de Cuba de cara a l'exterior, sobretot pel que fa a Europa, un paradís de relax amb platges paradisíaques i palmeres gegants.



Per l'altra tenim la Cuba real, la Cuba del carrer, Cuba amb la seva gent de classe mitjana que pot passar gana, viure en cases deplorables o treballar en condicions força precàries. De fet, aquesta realitat és la que s'endú més part del pastís i de bon tros.



Mitjans de transport, entreteniment, menjar i edificis són alguna de les variables que compara aquest treball. Una imatge no pot esborrar-ne una altra i les dues cares de Cuba demostra que per cada imatge espectacular de Cuba ni pot haver deu de reals, perquè Cuba és tant l'una com l'altra.













No hay comentarios:

Publicar un comentario